VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 6. 2022

Angleška zasedba British Lion se jutri odpravlja na evropsko turnejo. Družbo na turneji jim bo delala zasedba Airforce. Kot kaže bo Steve Harris pri svojih zavidljivih 66. letih hkrati na turneji z dvema bandoma, saj se trenutno po Evropi potika z velikani heavy metala Iron Maiden. Kje vse se bo ustavil britanski lev, si lahko ogledate v naslovni sliki.

20. 7. 2021

Heavy metal velikani Iron Maiden bodo 3. septembra izdali že svoj 17. studijski album, naslovljen Senjutsu. Snemanje je potekalo v Parizu pod drobnogledom producenta Kevina Shirleya, mesto koproducenta pa je zasedel Steve Harris. Zasedba je poleg naslovnice razkrila še kar nekaj informacij glede samega izdelka, katerega predvajalni čas bo častitljivih 82 minut. Naslov Senjutsu lahko najbolje prevedemo kot strategija, taktika, naslovnico samuraja pa je ustvaril Mark Wilkinson po ideji Steva Harrisa. Glede na dolžino je seveda logično, da bo prav tako kot njegov predhodnik The Book Of Souls tudi Senjutsu izdan kot dvojni CD oziroma trojni vinil. Poleg tega je zanimivo, da je snemanje potekalo leta 2019 med premorom turneje Legacy Of The Beast Tour, kot pa je to že skoraj tradicija zasedbe, pa so gospodje komade spisali, zvadili in posneli v studiu. Harris je glede albuma izdal tudi, da gre za zelo raznolike komade, med katerimi se najdejo tudi zelo dolgi, dva izmed njih pa naj bi bila tudi precej drugačna od njihovega značilnega zvoka. Celoten seznam komadov je sledeč:

Senjutsu (Smith/Harris) 8:20
Stratego (Gers/Harris) 4:59
The Writing On The Wall (Smith/Dickinson) 6:13
Lost In A Lost World (Harris) 9:31
Days Of Future Past (Smith/Dickinson) 4:03
The Time Machine (Gers/Harris) 7:09
Darkest Hour (Smith/Dickinson) 7:20
Death Of The Celts (Harris) 10:20
The Parchment (Harris) 12:39
Hell On Earth (Harris) 11:19

Prednaročilo albuma bo mogoče od jutri, 21. 7. 2021, dalje pri različnih dobaviteljih, izbirali pa boste lahko med standardnim dvojnim digipack albumom, deluxe izdajo s knjižico, deluxe heavyweight črnim vinilom, posebnim srebrno-črnim ali rdeče-črnim vinilom, ki pa bosta na voljo zgolj pri izbranih dobaviteljih. Seveda pa bo za vse zbiratelje na voljo tudi poseben box set s CD-jem, Blu-Rayem in izbranim spominčkom, tisti, ki pa morda ne marate fizičnih izdaj, boste plošček lahko kupili tudi v digitalni različici. 

Avtorica: Tina Urek
17. 5. 2021

British Lion, stranski projekt Steva Harrisa (Iron Maiden), je objavil video za skladbo Land of the Perfect People, ki ga najdete na drugem studijskem albumu Burning.



 

19. 11. 2020

Londonski melodični metalci The Raven Age, pri katerih igra kitarist George Harris, sin Stevea Harrisa, basista Iron Maiden, so objavili besedilni video za najnovejši single Grave Of The Fireflies. Gre za zaključno skladbo z njihovega aktualnega albuma Conspiracy, ki je izšel lansko leto.

26. 6. 2018

D-beat/hardcore/thrash zasedba Trappist iz Los Angelesa na svojem Bandcampu v posluh ponuja skladbi Wolves In The Tap Room in No Corporate Beer s težko pričakovanega debitantskega albuma Ancient Brewing Tactics, ki bo izšel 17. avgusta pri založbi Relapse Records.

Skupino so leta 2014 ustanovili Chris Dodge (Spazz, ex-Infest, ex-Despise You), Phil Vera (Crom, Despise You, ex-(16)) in Ryan Harkins (solastnik popularne heavy metal obarvane restavracije z burgerji Grill Em' All, ex-Killed In Action), na albumu pa kot posebni gostje sodelujejo tudi Tony Foresta (Municipal Waste, Iron Reagan), Steve Brooks (Torche) in Blake Harrison (Pig Destroyer).

5. 1. 2017

Anthrax bodo praznovali 30. obletnico izida legendarnega albuma Among The Living, ki ga bodo poleg ostalih uspešnic na prihajajoči evropski turneji odigrali v celoti. Predskupina bo britanska zasedba The Raven Age, ki jo vodi George Harris, sin šefa Iron Maiden Stevea Harrisa. Najbližje našim krajem bosta skupini nastopili 25. 2. v Münchnu, 13. 3. na Dunaju in 14. 3. v Milanu.

30. 6. 2015
Steve Harris predstavlja videospot za komad Eyes Of The Young, ki se nahaja na še vedno aktualnem prvencu njegovega projekta British Lion. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
11. 1. 2013
Steve Harris, basist zasedbe Iron Maiden, se odpravlja na evropsko turnejo, na kateri se bo nam najbližje ustavil 7. marca na Dunaju. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 11. 2012
Steve Harris predstavlja video za skladbo Us Agains The World z albuma British Lion. /P.G./

3. 10. 2012
Steve Harris, basist legendarnih Iron Maiden, predstavlja videospot za komad This Is My God z nedavno izdanega prvenca British Lion. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
21. 9. 2012
Steve Harris, basist zasedbe Iron Maiden, bo 25. septembra izdal solo album z naslovom British Lion, ki si ga v celoti lahko poslušate tu. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
24. 7. 2012
Steve Harris, basist skupine Iron Maiden, bo 24. septembra pri založbi EMI izdal svoj prvi solo album z naslovom British Lion. Za miks albuma je poskrbel njegov stari znanec Kevin Shirely (Iron Maiden, Aerosmith, Rush, Led Zeppelin, Dream Theater, Europe, Mr. Big). Tracklista je sledeča:
This Is My God
Lost Worlds
Karma Killer
Us Against The World
The Chosen Ones
A World Without Heaven
Judas
Eyes Of The Young
These Are The Hands
The Lesson
/B.B./

24. 5. 2012
Hard rock zasedba American Dog, ki jo sestavljajo Michael Hannon (vokal, bas), Steve Theado (kitara, vokal) in Michael "Hazard" Harris (bobni), bo 8. junija pri založbi Bad Reputation izdali svoj šesti studijski album Poison Smile. Istočasno bodo objavili tudi videospot za skladbo Just Like Charlie Sheen. Na novem albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Devil Dog
Just Like Charlie Sheen
Old Dog, New Tricks
The Real Nitty Gritty
2012 A.D.
Poison Smile
Lust And Greed
Bathroom Romance
Splinterin' Sally
Off The Chain
Can Your Pussy Do The Dog?
/B.B./

27. 12. 2011
Storm Corrosion, novi projekt Mikaela Åkerfeldta (Opeth) in Stevena Wilsona (Porcupine Tree), so pravkar lansirali svojo uradno Facebook stran. Prvenec naj bi izšel aprila pri Roadrunner Records, na albumu pa bodo med drugim gostovali tudi Gavin Harrison (bobni in tolkala), Ben Castle (pihala) in Dave Stewart (aranžmaji za godala). /B.B./

4. 11. 2011
Po dolgotrajni bitki z možganskim tumorom je umrl Steve Harris, kreativni vodja in kitarist britanske hard rock zasedbe Shy. Skupina je 7. oktobra pri Escape Music ravno izdala istoimenski comback album. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija